29-08-2024

Huurrecht Actualiteiten Seminar

Op  donderdag 29 augustus 2024 organiseren wij een bijeenkomst over de actualiteiten binnen het huurrecht. Wij nodigen u van harte uit om deze bijeenkomst bij te wonen! Het seminar zal plaatsvinden op onze gloednieuwe locatie in Den Haag. De bijeenkomst is van 14.30 tot 17.00 uur.  

U kunt u aanmelden via het onderstaande aanmeldformulier.

Waar gaan we het over hebben? 
Actualiteiten huur 

Het zal u vast niet ontgaan zijn dat op het gebied van het huurrecht momenteel veel ontwikkelingen zijn. De geldigheid van de wijze waarop de de huurprijs wordt geïndexeerd staat ter discussie. Het wetsvoorstel Wet betaalbare huur ligt bij de Eerste Kamer en moet o.a. leiden tot de introductie van een ‘middenhuurklasse’. Daarnaast is vers van de pers dat per 1 juli 2024 het wetsvoorstel ‘Wet vaste huurcontracten’ in werking treedt, waarbij de mogelijkheid om tijdelijke huurovereenkomsten aan te gaan aanzienlijk wordt beperkt. Wat betekent dit voor uw organisatie en hoe kunt u hierop anticiperen?  

Extra: huur en privacy  

Een onderwerp dat steeds belangrijker wordt in onze praktijk is de combinatie van huur met privacy en AVG. Welke gegevens mag een verhuurder wel vragen en wat niet? In hoeverre mag een verhuurder bijvoorbeeld de persoonsgegevens van een huurder bewaren en/of delen?  

Net als de zomervakantie begint en nadat deze net is geëindigd, praten wij u graag bij over de hiervoor genoemde onderwerpen. Het zal wederom een interactieve bijeenkomst zijn, waarbij ruimte is voor overleg en discussie mede aan de hand van praktijkvoorbeelden. 

Programma 

14:00 uur inloop en ontvangst 
14:30 uur Actualiteiten huurrecht in vogelvlucht  
15:15 uur Huur en AVG 
16:00 uur pauze met hapje en drankje 
16:15 uur Wet vaste huurcontracten 
17:00 uur einde en borrel 

U bent van harte welkom om het seminar bij te wonen. Uiteraard kunt u ook een collega (of enkele collega’s indien zij geïnteresseerd zijn) meenemen. Wel vragen wij u dan onderstaand formulier ook voor uw collega’s in te vullen.

Evenement informatie
Huurrecht Actualiteiten Seminar
  • Locatie: Prinses Margrietplantsoen 56, WTC Den Haag
  • Datum: 29-08-2024

Bel: 0172-503 250

Aanmelden 29 augustus

Seminar in Den Haag

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *