Huurrecht advocaat Leiden

Het huurrecht is een dynamisch rechtsgebied met enerzijds dwingendrechtelijke regels en anderzijds contractvrijheid. Het is een aparte tak van sport binnen het vastgoedrecht. De huurrechtspecialisten van La Gro Advocaten uit Leiden kennen de spelregels en stellen uw belang en beoogde resultaat centraal.

Gespecialiseerde huurrecht advocaten

Onze huurrecht advocaten zijn gespecialiseerd in verhuur van woonruimten en bedrijfsruimten, zoals winkels, horeca en kantoorruimten. Het team heeft specialistische kennis van de rechtsgebieden waarmee u als huurder of verhuurder in aanraking komt. Wij kijken verder dan alleen de huurovereenkomst en weten uw positie in het juiste juridische kader te plaatsen. Een huurovereenkomst, een gemengde overeenkomst, zoals wonen gecombineerd met zorg, vraagstukken rondom gebiedsontwikkeling of transformatie van onroerend goed: voor elk specialisme hebben wij de juiste persoon in huis.

U kunt bij ons terecht voor:

  • advies over huurrecht;
  • opstellen en beoordelen van huurovereenkomsten;
  • herontwikkeling en gebiedsontwikkeling;
  • huurprijswijzigingen;
  • en procedures in huurzaken.

Huurrecht bedrijfsruimte

Bij de verhuur van een bedrijfspand speelt de aard van het pand een grote rol. Voor een winkelruimte of café gelden andere huurregels dan voor een kantoorruimte. De regels voor kleinhandelsbedrijven zijn strenger, omdat het voor deze bedrijven erg ingrijpend is als de huur van het pand wordt opgezegd. Een administratiekantoor kan makkelijker verhuizen bij de opzegging van de huur door de verhuurder. Een caféhouder of winkelier zal waarschijnlijk veel klanten kwijtraken als het bedrijf naar een andere locatie moet verhuizen.

Zowel huurders als verhuurders van bedrijfsruimten kunnen bij ons huurrechtteam terecht. Onze advocaten uit Leiden helpen bij het opstellen en beoordelen van de huurovereenkomst, adviseren over huurprijswijzigingen en vertegenwoordigen u indien nodig bij procedures. Wij hebben veel ervaring met het voeren van procedures in huurzaken, zowel voor de verhuurder als huurder.

Huurrecht woning

Voor huur en verhuur van woningen gelden andere regels dan bij bedrijfspanden. Zo wordt de huurder stevig beschermt door de wet en kan een verhuurder de huur niet zomaar verhogen of opzeggen. Daarnaast is de verhuurder verplicht het gehuurde te onderhouden om zo het woongenot te garanderen.

Gaat u een huurrelatie aan? Wij stellen een op maat gemaakte, duidelijke en rechtsgeldige huurovereenkomst op. Ook beoordelen wij uw (standaard) huurovereenkomst en vergelijken deze met relevante wetgeving. Wilt u een tijdelijke huurovereenkomst of juist een zo lang mogelijke huurrelatie? Wij adviseren hoe u dit het beste kunt aanpakken.

Bent u op zoek naar een goede huurrecht advocaat in Leiden?

Heeft u juridische hulp van gespecialiseerde huurrecht advocaten nodig? Ons huurrechtenteam helpt u graag. Wilt u een huurrechtelijke vraag aan ons voorleggen of vrijblijvend sparren over een mogelijke samenwerking? Neem contact met ons op.

Neem contact op met

mr. L.W.B. (Linda) Dijkstra – Devillers
Focusteam Huurrecht

[email protected]
0172-503250 /06-5136315

Mail Linda Dijkstra - Devillers