Sectorinstituut Transport en Logistiek - verdediging tegen klacht ACM

Het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) zag zich geconfronteerd met een klacht bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) wegens (onder meer) een gestelde misbruik van een economische machtspositie. STL zorgt voor instroom en inzetbaarheid van personeel in de transport en logistiek sector.

De vraag 

STL verzocht het mededinging en staatsteun team van La Gro om te adviseren over de klacht bij de ACM. STL zocht hulp met een risico-analyse en met verweer tegen de klacht. 

Onze aanpak en het resultaat 

Onze specialisten Pieter van den Oord en Dewi Britsemmer hebben proactief een risico-analyse gemaakt ten aanzien van de klacht. Daarnaast hebben zij geadviseerd ten aanzien van verwachtingsmanagement van stakeholders en geadviseerd omtrent communicatie. Tenslotte hebben zij ook het juridische verweer gevoerd namens het STL.  

In goed overleg met de ACM als toezichthouder is een toelichting gegeven op de positie van het Sectorsinstituut Transport en Logistiek binnen de sector. Daarin hebben we verweer gevoerd en is de ACM overtuigd om uiteindelijk de klacht niet (verder) in behandeling te nemen. Daarmee konden we voorkomen dat het STL terecht zou komen in een mogelijk lang proces van de ACM wat belemmeringen voor de operaties van de organisatie op had kunnen leveren.  

Het Sectorinstituut kon zo – nadat de klacht van tafel was – zich weer bezighouden met haar activiteiten van en voor de sector.