14 februari 2019

Nominatie Gouden Zandlopers

Benjamin Niemeijer is door de jury genomineerd voor een Gouden Zandloper in de categorie Innovatie voor zijn werk aan de Security Token Offerings!

De innovatie maakt via blockchain technologie de uitgifte en overdracht van certificaten van aandelen mogelijk. Dit gaat via blockchaintechnologie veel sneller, veiliger én goedkoper dan op traditionele wijze. Het proces wordt volledig geautomatiseerd en geadministreerd door middel van toepassing van smartcontracts. De transactiekosten per overdracht van certificaten van aandelen wordt middels deze innovatie verlaagd naar 13 cent, binnen een tijdsbestek van 3 seconden. Het concept past volledig binnen de relevante wet- en regelgeving waarbij de verkrijger via blockchaintechnologie certificaten van aandelen geleverd krijgt en daarmee ook als certificaathouder zijn rechten kan uitoefenen zoals stemrecht en dividendrecht, allemaal via het smartcontract.

Het geeft startups en andere bedrijven de mogelijkheid om investeerders te vinden die bereid zijn om met kleine bedragen te investeren en deel te nemen. Dat kan met name omdat de transactiekosten zo laag zijn en de investeerders direct ook een eigendomsrecht (certificaten) daarvoor terugkrijgen.

Bel Benjamin Niemeijer