09 januari 2023

China heft reisbeperkingen op vanaf 8 januari 2023

China heeft de afgelopen drie jaar strikte COVID-19 beperkingen gehandhaafd. Door de reisbeperkingen en quarantaine-eisen in China was zaken doen met bedrijven in China moeilijk en was een bezoek aan China vanuit het buitenland bijna onmogelijk. Als u in China investeert, of samenwerking met Chinese bedrijven overweegt, is het goede nieuws voor u dat China heeft aangekondigd dat het land vanaf 8 januari 2023 weer open gaat.

Opheffing van het reisverbod

Vanaf 8 januari 2023 wordt COVID-19 in China niet meer gecategoriseerd als een infectieziekte van klasse A. Voor reizigers betekent dit dat zij China kunnen binnenkomen zonder de lange en dure quarantaine. Bovendien hoeft u geen gezondheidscode meer aan te vragen. U moet nog wel binnen 48 uur voor vertrek een PCR-test doen.

Voor inwoners van China heeft de Chinese regering de behandeling van paspoortaanvragen van Chinese burgers hervat, en reizen naar het buitenland wordt eindelijk een mogelijkheid. Het aantal inkomende en uitgaande vluchten neemt geleidelijk toe.

Conclusie

China heft de reisbeperkingen op en bereidt zich voor op de heropening van zijn grenzen. De internationale handel en de buitenlandse investeringen in China zullen naar verwachting geleidelijk toenemen naarmate China zich meer op economische groei richt. China maakt nu echter een enorme COVID-uitbraak door als gevolg van de plotselinge versoepeling van de coviderestricties, en reizigers wordt aangeraden er rekening mee te houden dat het risico op besmetting groot is.

Heeft u advies nodig over dit onderwerp? Neem dan contact op met Ye Yu.