21 maart 2019

Kledingwinkelketen CoolCat failliet

Nadat vorige maand het faillissement van Intertoys werd uitgesproken, is nu opnieuw een bekende retailpartij in zwaar weer terecht gekomen. Op dinsdag 19 maart 2019 heeft de rechtbank Midden-Nederland het faillissement uitgesproken van Cool Cat Fashion B.V. Mr. Bos van CMS is daarbij aangesteld als curator. CoolCat is een kledingwinkelketen die werd opgericht door de bekende ondernemer Roland Kahn. De keten heeft meer dan 100 winkels, waarvan 80 in Nederland. Naar zeggen van CoolCat zelf had een ingrijpende reorganisatie aanvankelijk het gewenste effect, maar werd dat effect tenietgedaan door de lange zomer van 2018 en de daarop volgende zachte winter. De winkels en webshop blijven vooralsnog open. Alleen de winkels in Nederland zouden vallen onder het faillissement. De banen van 1180 werknemers in Nederland staan op de tocht.

Positie bepalen en schade als gevolg van het faillissement van CoolCat beperken

Het faillissement van CoolCat heeft voor veel partijen zoals leveranciers, financiers en het personeel (potentieel) grote gevolgen. Het loont om die gevolgen spoedig in kaart te brengen om vervolgens actie te ondernemen om (mogelijke) schade zoveel mogelijk te beperken.

Faillissement CoolCat biedt ook kansen

Het faillissement biedt voor sommige partijen juist kansen. Wellicht kan er met de curator een doorstart worden gerealiseerd of kunnen onderdelen van de kledingwinkelketen worden overgenomen. Ook in dat kader is het van belang snel te handelen en uw interesse op korte termijn kenbaar te maken bij de curator.

Onze advocaten gespecialiseerd in faillissementsrecht staan klaar

Onze faillissementsrechtspecialisten kunnen u in alle gevallen van dienst zijn. Zij adviseren en procederen geregeld als advocaat op het gebied van het faillissementsrecht en als curator behandelen zij op regelmatige basis (retail)faillissementen. Neem bij vragen dan ook vooral contact op met Wouter Vlasveld via 071-4060011 of [email protected], of een van onze andere specialisten.

Bel Wouter Vlasveld