13 februari 2019

Speelgoedwinkelketen Intertoys krijgt uitstel van betaling

De alom bekende speelgoedwinkelketen Intertoys is in zwaar weer beland en heeft op 12 februari 2019 surseance van betaling aangevraagd. Mrs. Berkenbosch en Lensink zijn door de rechtbank Amsterdam aangesteld als bewindvoerders. Volgens het management van de Nederlandse marktleider in speelgoedwinkels is een flinke reorganisatie nodig om Intertoys voor het Nederlandse straatbeeld te behouden. Het management en de bewindvoerders onderzoeken of en hoe zo’n reorganisatie kan plaatsvinden. Vooralsnog blijven de winkels open. De Belgische tak van Intertoys is overigens niet geraakt door de surseance. Meer informatie vindt u in het persbericht van Intertoys naar aanleiding van de surseance van betaling.

Positie bepalen en schade beperken

De surseance van betaling heeft voor veel partijen zoals leveranciers, financiers en het personeel (potentieel) grote gevolgen. Het loont om die gevolgen spoedig in kaart te brengen om vervolgens (mogelijke) schade zoveel mogelijk te beperken – zeker ook met het oog op een faillissement dat mogelijk snel zal volgen op de surseance.

Voor haar klanten heeft Intertoys overigens al aangegeven dat bestellingen nog zullen worden geleverd, het ruilen en retourneren van producten nog mogelijk is en dat cadeaukaarten nog kunnen worden gebuikt.

Kansen

De surseance biedt voor sommige partijen juist kansen. Wellicht kan er met de bewindvoerders een doorstart worden gerealiseerd of kunnen onderdelen van het speelgoedwinkelconcern worden overgenomen. Ook in dat kader is het van belang snel te handelen en uw interesse op korte termijn kenbaar te maken bij de bewindvoerders.

Onze specialisten staan klaar

Onze insolventierechtspecialisten kunnen u in alle gevallen van dienst zijn. Zij adviseren en procederen als advocaat op het gebied van het faillissementsrecht en als curator behandelen zij op regelmatige basis (retail)faillissementen. Neem bij vragen dan ook vooral contact op met mr. Wouter Vlasveld via 071-4060011 of [email protected], of een van onze andere specialisten.

Bel Wouter Vlasveld