Ontwerp zonder titel (24)

IT recht

Het team IT/ICT-recht van La Gro wordt veelvuldig betrokken bij complexe IT-gerelateerde projecten. Onze expertise op het IT-recht is zeer breed en varieert van SaaS-contracten en Internet of Things (IoT) tot Blockchain en Artificiële Intelligentie (AI).

In een wereld waar technologie en digitale innovatie centraal staan, is essentieel om juridische zaken op het gebied van IT. Ons gespecialiseerde IT team helpt bedrijven te navigeren door de complexe juridische landschappen van informatietechnologie.

In ons IT team werken advocaten met diepgaande kennis over technologie en IT/ICT-geschillen, die ook grote expertise hebben op het gebied van internet gerelateerde vraagstukken. Ons IT team adviseert over al uw voorkomende vraagstukken, zoals contracten en licenties, privacy & gegevensbescherming, intellectueel eigendom, e-commerce en online diensten.  Het team begrijp de dynamiek van de IT-sector en biedt pragmatische oplossingen die aansluiten bij de behoeften van cliënten. Deze proactieve aanpak helpt risico’s te minimaliseren en kansen te maximaliseren.

Het IT team heeft ruime kennis en ervaring met het voorkomen en oplossen van geschillen. Wij streven naar een minnelijke oplossing in het belang van onze cliënten. Indien dit niet mogelijk is, dan staat het IT team onze cliënten bij in de weg naar de rechter. 

Bel: 0172-503 250

Hiervoor kunt u bij ons terecht

IT/ICT is de back bone van elke organisatie. De ontwikkelingen op het digitale gebied gaan ontzettend snel. Daarom heeft La Gro een team experts die zich dagelijks inzetten om de juiste oplossingen te vinden op het gebied van IT-recht. 

Binnen het IT/ICT-recht zijn een aantal contracten die van groot belang. Onze advocaten kunnen u bijstaan bij het adviseren over en het opstellen van, onder andere, de volgende overeenkomsten:  

  • Algemene voorwaarden  
  • Geheimhoudingscontracten  
  • Softwareontwikkelingscontracten 
  • Escrow-overeenkomsten 
  • Auteursrechtscontracten  
  • Licentieovereenkomsten  
  • Software as a Service-contract (SaaS) en outsourcing contracten  
  • Aansprakelijkheids- en verzekeringscontracten voor ICT diensten en producten 

Ons team is actief betrokken bij Internet of Things (IoT) projecten. In verschillende branches waaronder healthcare & life sciences heeft ons team een schat aan ervaring op dit gebied.

Ons team is sinds 2016 betrokken bij verschillende blockchain projecten waarbij de toepassingen van blockchain variëren per sector. La Gro is veelal betrokken bij M&A en finance projecten waarbij blockchain leading is.

Juridische vragen rondom AI zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Ons team is betrokken bij meerdere implementatieprojecten voor AI en dataverwerking.

Daarbij is ons team op de hoogte van alle nieuwe wetgeving. Onze advocaten houden nieuwe ontwikkelingen nauw in de gaten en adviseren u graag over de mogelijkheden ten aanzien van  AI.

Onze advocaten adviseren u graag over uw rechtspositie en over de verschillende wijzen waarop het geschil kan worden opgelost. Hierbij is het in bepaalde gevallen mogelijk om gebruik te maken van alternatieve geschilbeslechting, zoals arbitrage, bindend advies of mediation bij de Stichting Geschillenoplossing Organisatie & Automatisering (SGOA). Indien dit niet mogelijk of niet wenselijk is, kunnen onze advocaten u bijstaan tijdens een gerechtelijke procedure.

Het rechtsgebied van privacy- en gegevensbescherming is nauw verwant aan het IT-recht. Ons team is in staat om naadloos tevens te adviseren over de privacy aspecten die spelen bij een specifieke casus.

Klik hier om meer over het privacyrecht te lezen.

Ons IT team is ook nauw verbonden met de praktijkgroep Intellectuele Eigendom & Technology Aangezien ieder IT-project ook te maken heeft met intellectuele eigendom is deze naadloze integratie van onze dienstverlening essentieel.

Klik hier om meer over het IE-recht te lezen.