Ontwerp zonder titel (30)

Fusies & Overnames

M&A

Ons M&A team navigeert zijn cliënten efficiënt door de complexe wereld van fusies en overnames (M&A). Die wereld bestaat niet alleen uit koop of verkoop van gehele ondernemingen maar ook uit investeringen, participaties, joint-venture samenwerkingen en allerhande aandelentransacties.  

Als vooraanstaand advocatenkantoor hebben we een bewezen staat van dienst in het, zowel nationaal als internationaal, adviseren en begeleiden van ondernemingen in die complexe wereld. Ons team staat klaar om kopers, verkopers, investeerders en adviseurs te adviseren en te begeleiden bij elke stap van het proces. 

Het M&A team houdt zich dagelijks bezig met fusies en overnames in de breedste zin en met een focus op mid-market en MKB-transacties. Wij werken met overzichtelijke en flexibele teams voor ondernemingen aan strategische overnames, uitvoering van een buy-and-built strategie, management buy ins (MBI’s) of buy outs (MBO’s) en investeringen door investeringsmaatschappijen zoals private equity, venture capital of family offices.

Full service dienstverlening 

In onze ambitie uw trusted advisor te zijn, ondersteunt ons M&A team ondernemingen bij het bereiken van hun gestelde ambities tot groei, duurzaamheid, diversificatie, investeringen of juist het afstoten van bedrijfsonderdelen of de gehele onderneming.  

Door te werken in multidiciplinaire teams kunnen wij ons team gemakkelijk uitbreiden met specialisten op relevante specifieke gebieden, zoals mededingingsrecht, IE, arbeidsrecht of financiering en zekerheden. Voor u op maat gemaakt. 

Onze advocaten onderscheiden zich door de proactieve aanpak en persoonlijke aandacht en ze zijn flexibel en bereikbaar. 

Juridische en strategische begeleiding at the speed of business. 

ESG-integratie 

Wij geloven in het belang en noodzaak van een duurzame samenleving en daarmee van ESG-integratie in het M&A-proces. Ons team werkt nauw samen met cliënten om die duurzaamheidsaspecten te identificeren die relevant zijn voor onze cliënten en voor hun transacties, zoals het duurzaamheidsbeleid, ESG-rapportage en openbaarmaking, ESG due dilligence, governance & bestuur, vergroening en energietransitie.

La Gro‘s corporate team is well known for handling joint ventures, sales, and reinvestment matters for clients in the agriculture and transport sectors, to name a couple of areas
Legal 500, Commercial, Corporate and M&A (2024 edition)

The well-balanced team acts for clients in the healthcare & Life sciences, technology and real estate sectors on M&A, restructurings and corporate governance mandates
Legal 500, Commercial, Corporate and M&A (2023 edition)

Firm to Watch
Legal 500, Commercial, Corporate and M&A (2024 edition)
Bel: 0172-503 250