07 januari 2021

La Gro begeleidt samenvoeging Cordaid en ICCO

Woensdag 6 januari maakten Cordaid en ICCO bekend samen verder te gaan. La Gro is sinds lange tijd huisadvocaat van Cordaid en heeft, samen met de juristen van Cordaid en ICCO en TACT Notaris, de juridische structuur en de contractdocumentatie voor haar rekening genomen.

Woensdag werd op de voorpagina van Trouw de fusie aangekondigd. Het katholieke Cordaid en het protestantse ICCO werkten eerder decennialang naast elkaar, als gevolg van de verzuiling. Met de integratie van ICCO en Cordaid en de samenvoeging van de expertises van beide organisaties maakt de nieuwe organisatie meer kans op het verkrijgen van financiering voor grote, internationale projecten. Daarnaast worden synergievoordelen behaald, waardoor er geld vrijkomt dat aan armoedebestrijding kan worden besteed.

Vanwege de Corona-maatregelen is het gehele transactieproces, inclusief de besluitvorming en de ondertekeningsceremonie, volledig online uitgevoerd. We zijn er als kantoor trots op dat we deze samenvoeging hebben mogen begeleiden en dat we de belangen van Cordaid mogen behartigen.

Contact

Voor vragen kunt u contact opnemen met Gerard GortMathijs Arts of Pieter Frölich, of een van onze andere specialisten van de sectie Ondernemingsrecht. Zij staan u graag te woord.

Automatische concepten 1

Auteur
Mr. G. (Gerard) Gort

Advocaat & Managing partner

Bel Gerard Gort