21 september 2023

LGGA adviseert de oprichter en eigenaar van EV Company bij de overname door AutoBinck Group

EV Company is gespecialiseerd in het leveren, installeren en managen van en adviseren over laadoplossingen voor zowel de zakelijke als particuliere markt en gelooft in een 100% elektrisch wagenpark. Daarbij streeft EV Company naar een fossiel vrije toekomst.

Met de missie duurzaam meedenken helpt EV Company haar klanten van begin tot het eind met de transitie naar duurzame en elektrische mobiliteit. 

De afgelopen jaren was EV Company hard gegroeid. In AutoBinck Group vindt EV Company een partner voor de volgende fase van groei.

De fusie en overname-specialisten van La Gro Advocaten (Mathijs Arts, Patrycja Chelmiak) hebben de oprichter en eigenaar van EV Company geadviseerd en begeleid bij de overname van EV Company door AutoBinck Group.

EV Company zal binnen AutoBinck worden toegevoegd aan de Ebinck-divisie, die zich richt op het breder toegankelijk maken van duurzaamheidsoplossingen voor particulieren en bedrijven, zoals zonnepanelen, woningverduurzaming en energieopslag. Dankzij EV Company wordt hier nu ook laadinfrastructuur voor EV’s aan toegevoegd.

Maarten Schuring, oprichter van EV Company; “De specialisten van LGGA blinken uit in bereikbaarheid en flexibiliteit. Door hun pragmatische aanpak en insteek hebben we met betrokken partijen een gebalanceerde deal kunnen sluiten waarbij we naar de toekomst toe de groei gaan faciliteren die EV Company stand-alone niet zou kunnen bewerkstelligen.

Onder de AutoBinck-vleugels krijgt EV Company toegang tot het internationale netwerk en de slag- en innovatiekracht van de gehele groep. Het bedrijf staat aan de vooravond van een grootschalige expansie vanwege de verwachte massale uitrol van EV’s in de komende jaren.”

Samen met AutoBinck meent Schuring EV Company de komende jaren te kunnen laten uitgroeien tot een toonaangevende Europese speler.

De juridische advisering en begeleiding van EV Company en de vastlegging van de afspraken in de contractsdocumentatie zijn in goed onderling contact met de andere betrokkenen partijen en adviseurs uitgevoerd door Mathijs Arts en Patrycja Chelmiak.

Contact

Voor vragen over fusies en overnames kunt u contact opnemen met Rob de Bruin of Mathijs Arts of een van onze andere specialisten van de sectie Ondernemingsrecht, team M&A. Zij staan u graag te woord.

Auteur
Mr. M.M. (Mathijs) Arts

Advocaat & Partner

Bel: 0172-503 250