05 juni 2023

LGGA adviseert Green Simplicity bij aansluiting GreenV

Green Simplicity, specialist in het daglichtloos telen van gewassen, is recent toegetreden tot GreenV. GreenV is een internationale groep van tuinbouwtoeleveranciers. De bundeling van met name kennis en technologie stelt partijen in staat om klanten wereldwijd te adviseren en te ondersteunen bij het ontwikkelen van innovatieve groeiconcepten waardoor zij meer potentie uit een gewas kunnen halen. Oprichter van Green Simplicity, Wessel van Paassen, is bij de verkoop bijgestaan door specialisten van La Gro Advocaten.

Voor Wessel van Paassen, die aanblijft als bestuurder van Green Simplicity, biedt de aansluiting bij GreenV ‘een ongekend toekomstperspectief’. In reactie op de samenwerking zegt hij: “We hebben al diverse projecten gedaan met HT Verboom en om die reden is GreenV geen onbekende voor ons. De ambitie van de groep om de referentie in de internationale tuinbouwsector te willen zijn, sluit naadloos aan bij onze drijfveren en proposities. We zijn nu nog een relatief klein kennis-, data- en technologiebedrijf. Met de andere GreenV-bedrijven krijgen we er in één klap niet alleen een ongekend relatienetwerk bij, maar ook een enorme uitvoeringscapaciteit om concepten en testomgevingen bij klanten te plaatsen op locatie en op te schalen.”

De juridische advisering en de onderhandelingen namens Green Simplicity alsmede de vastlegging van de afspraken in de contractsdocumentatie zijn in goed onderling contact met verkoper en koper uitgevoerd door La Gro Advocaten. Het transactieteam van LGGA bestond uit Pieter van den Oord, Wim van Meegdenburg en Anouk van Winden.

Contact
Voor vragen over fusies en overnames kunt u contact opnemen met Pieter van den Oord of een van onze andere specialisten van de sectie Ondernemingsrecht, team M&A. Zij staan u graag te woord.

Auteur
Mr. A.J.M. (Anouk) van Winden

Advocaat

Bel: 0172-503 250