10 mei 2022

LGGA begeleidt en adviseert Pharming Group bij wijziging van belang in BioConnection

De beursgenoteerde Pharming Group NV is een in Leiden gevestigd wereldwijd actieve biofarmaceutische onderneming die innovatieve eiwitvervangende therapieën en precisiegeneesmiddelen ontwikkelt voor de behandeling van zeldzame ziekten en onvervulde medische behoeften.

Sinds april 2019 is Pharming als minderheidsaandeelhouder betrokken bij BioConnection; een onafhankelijke CDMO (Contract Development Manufacturing Organization) gevestigd in Oss en gespecialiseerd in GMP-gecertificeerde productie van steriele geneesmiddelen in flacons en spuiten.

M&A specialisten van La Gro Advocaten hebben Pharming begeleid bij en geadviseerd over de totstandkoming van de (gedeeltelijke) verkoop van het aandelenbelang in alsmede de herinvestering in BioConnection en bij het overeenkomen van afspraken gericht op de toekomstige samenwerking met de andere aandeelhouders van BioConnection.

Pharmings CEO, Sijmen de Vries, zegt in een reactie: “We zijn verheugd over de continuering van ons belang in BioConnection, een voor Pharming al vele jaren uitstekende partner. We blijven nauw met BioConnection samenwerken en de onderneming samen met de bestaande aandeelhouders ondersteunen bij haar groei. We verwelkomen Gimv als nieuwe aandeelhouder van BioConnection.”

De juridische advisering en begeleiding van Pharming alsmede de vastlegging van de afspraken in de contractsdocumentatie zijn in goed onderling contact met de andere betrokkenen partijen en adviseurs uitgevoerd door Pieter van den Oord en Mathijs Arts. Het transactieteam van LGGA bestond verder uit medewerkers Patrycja Chelmiak en Monica Beck.

Contact
Voor vragen over fusies en overnames kunt u contact opnemen met Mathijs Arts, Pieter van den Oord of een van onze andere specialisten van de sectie Ondernemingsrecht, team M&A. Zij staan u graag te woord.

Meer informatie over de transactie is beschikbaar in de persberichten van partijen:

 

Auteur
Mr. M.M. (Mathijs) Arts

Advocaat & Partner

Bel Mathijs Arts